Sunday, March 28, 2010

November 25th, 2008


Poster Boy, New York metrosundaki reklamları jilet yardımıyla kesip biçerek politik mesajlı posterlere dönüştüren bir sokak sanatçısı. 25 yaşında olduğunu bilinen bu kişi, şimdiye kadar yeraltında 200′den fazla poster yapmış.
January 27th, 2009

Scott Wade, sokaktaki kirli arabaların camlarına “Beni Yıka” yazmak yerine, eline aldığı fırçalarla sanat yapmayı denemiş çılgın biri. Dirty Car Art diye tanımladığı bu zahmetli ve oldukça tozlu çalışmalar önce medya’nın şimdilerde de markaların ilgisini çekmeyi başarıyor.

December 5th, 2008

Aakash Nihalani, New York sokak ve kaldırımlarını izometrik dikdörtgen ve karelerle süsleyen bir sokak sanatçısı. Renkli bantları kullanarak oluşturduğu grafikleri şehrin en umulmadık yerlerinden açığa çıkararak, aslında var olan alanı yeniden yorumlayıp insanlara sunmuş oluyor diyebiliriz. Sonuç ise oldukça etkili!
March 24th, 2009


Her zaman sokak duvarlarına graffiti yapmak isteyip, yeteri kadar cesur olmayı başaramadıysanız; içinde boş sayfalar yerine New York sokaklarındaki temiz duvarların fotoğraflarının bulunduğu Walls Notebook adlı bu defteri satın almak işinize gelebilir.
May 10th, 2009
Papergirl, 2006 yılında başlayıp her sene katılım oranını artıran eğlenceli bir sanat projesi. Amerika’da evlere bisikletle gazete dağıtan çocukların (paperboy) tarzını sahiplenen girişimin temel amacı; sanatı kamu alanına sokmak! Berlin sokaklarında bisikletle gezen insanlar, rülolanmış sanat çalışmalarını etraftaki insanlara dağıtıyorlar.
New York’da yaşayanları meraklandıran “Komşularım acaba ne kadar kira ödüyor?” sorusunu açıklığa kavuşturmak adına Candy Chang tarafından hazırlanan I’ve Lived: Post-it Notes for Neighbors adlı bu yerleştirme, mağaza camına yapıştırılan post-it’lere civarda yaşayan ya da geçerken katılım göstermek isteyenlerin kira ödedikleri evleri hakkında bilgi paylaşmalarını amaçlayıp, civardaki merakı gidermeyi ve oldukça başarılı bir data sunmayı başarmış.



1 comment:

  1. özellikle son çalışma hoşuma gitti. veri görselleştirme son yıllarda çok önemli bir kavram haline geldi. hatta çeşitli sanat dallarının kapsama alanına da girmeye başladı.

    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&source=hp&q=data+visualization&meta=&aq=0&aqi=g6g-s1g3&aql=&oq=data+vi&gs_rfai=

    ReplyDelete